ÉS NOTÍCIA Districte 21. 20 de febrer


Un informe relaciona la davallada de l’atur a l’Ebre amb la pèrdua de població activa

Cinta Bonet // TORTOSA

Menys atur no només significa creació d’ocupació sinó que de vegades la disminució de persones aturades en un territori pot estar també relacionada amb la pèrdua de població activa. Així ho constata l’informe “Reducció de l’atur i migracions recents a les Terres de l’Ebre” de la Càtedra d’Economia de la URV. El director de la Càtedra, Juan Antonio Duro, ha detallat que del 2011 al 2016 les Terres de l’Ebre van perdre més de 10.000 habitants. Una davallada demogràfica que s’ha d’entendre pel propi creixement natural, afectat per l’envelliment de la població, i l’emigració tant fora com a l’interior del país.

Partint d’aquest anàlisi l’informe conclou que les Terres de l’Ebre presenten “clares limitacions en la creació d'ocupació i que això és conseqüència i també causa d’un teixit socioeconòmic feble, fins i tot als principals nuclis urbans. Un fet agreujat per l’envelliment de la població. Davant d’això es considera fonamental impulsar polítiques que fomentin la competitivitat econòmica i empresarial, incloses mesures per captar noves activitats en nodes estratègics, així com també donar suport a aspectes complementaris com la millora del transport públic de cara els treballadors.


Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


PUBLICITAT

Entrevista a Miquel Carles, president del Fepromodel

DESTAQUEM

"El Carnaval"

Entrevista a l'equip ciclista Controlpack


PUBLICITAT

La joventut i el món del vi

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Teveon.tv utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació