ÉS NOTÍCIA Temps Afegit


Rajoy envia un requeriment a la Generalitat i pacta amb el PSOE una reforma constitucional

Gustau Moreno // MADRID

El govern de l’Estat, després de reunir-se aquest dimecres al matí en un consell de ministres extraordinari, ha anunciat l’enviament d’un requeriment a la Generalitat, per aclarir si Puigdemont realment va proclamar la independència. Això, segons Mariano Rajoy, com a pas previ a l’aplicació l’article 155 de la Constitució i la suspensió de l’autogovern de Catalunya.

Poc després també ha comparegut el secretari general del PSOE. Pedro Sánchez ha afirmat que els socialistes espanyols defensen la legalitat, i ha anunciat el seu suport a les mesures adoptades pel govern de Rajoy si es confirma la declaració d’independència. Amb tot, també ha anunciat el compromís de PP i PSOE d’abordar una reforma de la Constitució en sis mesos.

Tot això ha passat l'endemà que Carles Puigdemont assumís ahir la declaració d’independència de Catalunya, tot i que just després la va suspendre per donar una última oportunitat al diàleg i la mediació. En un ple que es va haver d’ajornar durant més d’un hora, el president de la Generalitat va assegurar que, amb els resultats de l’1 d’octubre a la mà, Catalunya s’ha guanyat el dret de ser un estat independent, de ser escoltada, i de ser respectada.

Puigdemont va desfermar l’eufòria dels independentistes quan va anunciar que assumia els resultats del referèndum, perquè el poble de Catalunya puga esdevenir un estat independent en forma de república. Però després va proposar que el Parlament suspengués els efectes d’aquesta declaració d’independència, per emprendre un procés de diàleg durant les “properes setmanes”.


Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


PUBLICITAT

Entrevista a Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa

DESTAQUEM

"Els tallers de l'escola"

Entrevista a Carlos Bertomeu i Rafel Franch


PUBLICITAT

La joventut i el món del vi

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Teveon.tv utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació