ÉS NOTÍCIA La Diada de l'Arròs, Col i Fesols de l'Aldea


Negocien per desbloquejar el conflicte de Bon Repòs i reobrir l’antic hotel

Gustau Moreno // L'AMETLLA DE MAR

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i la propietat de l’antic hotel Bon Repòs estan negociant per solucionar un dels litigis que fa dos anys van provocar la suspensió judicial del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) del 2010. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, l’alcalde Jordi Gaseni ha avançat que l’acord amb els propietaris del sector de Bon Repòs podria incloure la reobertura de l’hotel, tenint en compte que l’Ametlla de Mar necessita incrementar el nombre de places hoteleres. Gaseni ha recordat que es tracta d’un hotel molt cèntric, amb 35 habitacions, i que els propietats estan interessats en fer-hi reformes.

Gaseni també ha dit que esperen que, a partir del nou acord amb la propietat de Bon Repòs, es puga conservar l’espai públic que es va convertir en parc. L’alcalde ha dit que estan plantejant una modificació puntual del POUM, però ha preferit mantenir discreció sobre els detalls de la negociació.

El conflicte urbanístic pel sector de Bon Repòs té l’origen en una operació urbanística per convertir en parc municipal els terrenys de l’antic hotel, a canvi del pagament d’uns 600.000 euros. A banda, la propietat també podia construir un centenar d’apartaments a la zona, i l’operació també incloïa la permuta d’uns terrenys per construir 233 apartaments a la Marina Sant Jordi. Però aquests terrenys estaven qualificats com a zona d’equipaments, i els veïns van presentar un contenciós. Finalment, el jutge va declarar nul l’acord impulsat per l’anterior govern convergent.

Els altres conflictes urbanístics que van provocar la suspensió del POUM van ser Port Olivet i Artilleria, ja fora del nucli urbà. Gaseni ha afegit que la voluntat de l’Ajuntament és mantenir aquests sectors com a sòl rústic, tot i que saben que caldrà compensar els propietaris d’alguna manera.


Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


PUBLICITAT

Entrevista a Normal Pujol, coordinadora de Joventut a les Terres de l'Ebre

DESTAQUEM

"Els tallers de l'escola"

Entrevista a Carlos Bertomeu i Rafel Franch


PUBLICITAT

La joventut i el món del vi

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Teveon.tv utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació