ÉS NOTÍCIA L'entrellat de divendres 23 de març de 2018


Llestos per degustar “Els paisatges a la Taula” al Museu de les Terres de l’Ebre

Albert Pascual // AMPOSTA

“La cuina d’un país és el seu paisatge posat a la cassola” va dir un cop l’escriptor Josep Pla. El Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta acull des d’aquest divendres una exposició amb 200 peces que recullen la diversitat de la gastronomia ebrenca i catalana, i que mostra com aquesta ha evolucionat al llarg de la història recent, i com la globalització ha fet variar allò que veiem cada dia a les nostres taules.

“Els Paisatges a la Taula” és la primera exposició de la Xarxa de Museus d’Etnologia amb objectiu de mostrar l’evolució de la gastronomia al llarg de la història. Aquesta exposició itinerant ens apropa a la gran varietat de recursos que ha caracteritzat la cuina catalana i ebrenca, i que a l’hora és reflex de la diversitat del país i d’aquells que s’han incorporat en els últims temps fruit de migracions o avenços tecnològics i científics.

L'exposició està dividida en cinc espais on s'explica l'evolució de la nostra cuina des dels conreus, a la forma de cuinar, fins al fet de seure a la taula o com s'elaboren, conserven i comercialitzen abans i ara els productes alimentaris.

L'exposició s'acaba amb un documental que dóna veu als productors locals i la seua resistència a la globalització, i com aquestes permeten augmentar l'autoestima, recuperar part del patrimoni llaurat, conservar la fauna marina, i que a més, tot això es traduïsca en una millor qualitat alimentària i un renovat enriquiment de la taula a Catalunya.


Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


PUBLICITAT

Entrevista a Manel Masià, president del PDeCAT d'Amposta

DESTAQUEM

"L'Univers"

Entrevista a Carlos Bertomeu i Rafel Franch


PUBLICITAT

La joventut i el món del vi

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Teveon.tv utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació