ÉS NOTÍCIA Districte 21, 21 de març


L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i l'Observatori de l'Ebre renoven la col·laboració en sismologia i cartografia

A.P. // ROQUETES

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l'ens dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat amb competències sobre sismologia i cartografia, i l'Observatori de l'Ebre han signat un nou conveni de col·laboració. L'acord concreta les tasques a realitzar el 2018 per a la difusió de les dades sísmiques i la preservació i difusió del patrimoni cartogràfic i sismològic de l'Observatori.

L'objectiu de l'acord és apropar la informació d'alt valor científic als estudiosos d'aquestes disciplines i la preservació del coneixement històric.

Entre els projectes que s'han tirat endavant hi ha la recuperació del registre de l'estació sísmica de l'Observatori de l'Ebre, la més antiga de Catalunya, que va interrompre l'activitat fa uns anys per problemes tècnics. Molt semblant al que succeeix en els estudis climàtics, mantenir el registre continu en un mateix indret permet comparar les similituds i diferències de terratrémols ocorreguts a qualsevol part del món i aprofundir així en el seu coneixement.

Una còpia de les dades enregistrades tant per aquesta estació com per la xarxa sísmica de l'ICGC s'envia a la base de dades d'ORFEUS, entitat que coordina i promou el registre sísmic a l'àrea euromediterrània. Aquesta base de dades és de consulta lliure per part de qualsevol investigador. Així, la col·laboració entre l'ICGC i l'Observatori de l'Ebre millora el servei a la comunitat sismològica internacional.

El conveni renovat avui emfasitza la col·laboració per al manteniment operatiu de les tres estacions sísmiques de l'Observatori i impulsa la digitalització dels sismogrames analògics compresos entre 1965 i 1975.


Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


PUBLICITAT

Entrevista a Normal Pujol, coordinadora de Joventut a les Terres de l'Ebre

DESTAQUEM

"Els tallers de l'escola"

Entrevista a Carlos Bertomeu i Rafel Franch


PUBLICITAT

La joventut i el món del vi

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Teveon.tv utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació