ÉS NOTÍCIA Entrevista a Cinta Fontanet i Enrique Mascarell, sobre la Setmana Santa de Tortosa


Com evitar que els plans locals d’igualtat siguin paper mullat?

Gustau Moreno // L'AMETLLA DE MAR

La politòloga Vanesa López, sòcia-fundadora de la consultora Genera Innovació, ha remarcat aquest dijous que només el 19% de les alcaldies estan ocupades per dones, i que les dones només són un 24% dels càrrecs de l’administració. A més, els ajuntaments, consells comarcals i les diputacions estan obligades a tenir un pla local d’igualtat, per accedir a d’ajuts o subvencions. Però el fet de tenir un pla no sempre significa que es facin polítiques d’igualtat. Segons López, perquè els plans no es quedin en “paper mullat”, cal destinar-hi recursos econòmics i també voluntat política.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, López ha detallat que els plans locals han d’analitzar els possibles casos de discriminació dintre de la pròpia organització, així com afavorir la igualtat entre treballadors i treballadores. A més, també s’estudia si hi ha segregació horitzontal, o si s’utilitza llenguatge sexista.

A banda, també es poden fer plans locals d’igualtat pensant en el conjunt de la societat i de les empreses de cada àmbit territorial, amb l’aplicació d’incentius. Per exemple, els ajuntaments poden fomentar, tot atorgant-los més punts als concurs públics, que les empreses i les entitats que reben contractes públics o subvencions treballin per la igualtat efectiva entre homes i dones.

De fet, López ha afirmat que els ajuntaments i la resta d’ens locals també poden fer campanyes de conscienciació ciutadana.


Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


PUBLICITAT

Entrevista a Manel Masià, president del PDeCAT d'Amposta

DESTAQUEM

"L'Univers"

Entrevista a Carlos Bertomeu i Rafel Franch


PUBLICITAT

La joventut i el món del vi

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Teveon.tv utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació