ÉS NOTÍCIA Districte 21. 20 de febrer


Amposta rep en dipòsit 62 obres del fons escultòric de Soriano-Montagut

Cinta Bonet // AMPOSTA

La família de l’escultor ampostí Innocenci Soriano-Montagut ha cedit en dipòsit 62 obres del fons escultòric de l’artista. Aquestes es conservaran al magatzem del Centre d’Arts Visuals Lo Pati. Així es recull al conveni signat per l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, amb els membres de la família de l’escultor, segons el qual la família cedeix aquest fons i l’Ajuntament es compromet a conservar-les i també a fer difusió de l’obra de l’escultor. En aquest sentit, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha explicat que es treballarà per poder fer exposicions amb tota aquesta producció escultòrica.

Tomàs també ha avançat que l’Ajuntament es compromet a fer amb bronze el “Relleu a l’estudi”, que presideix l’escalinata principal de l’Ajuntament i on, segons explica el fill de l’escultor, Miquel-Àngel Soriano-Montagut, s’hi pot veure el retrat de Sebastià J. Arbó, conegut a Amposta com Tiano.

Una de les peces que formen part del fons és “La meva mare”, figura amb la qual va guanyar la primera medalla a l’Exposició Nacional de Belles Arts. Una peça amb molt de valor sentimental ja que representa el fort vincle de l’escultor amb la seva mare.

El fill de Soriano Montagut també ha volgut posar de de relleu la forta vinculació del seu pare amb les Terres de l’Ebre i Amposta i amb la seva voluntat que la seva obra pogués estar a la ciutat. Segons ha xifrat el fill de l’escultor, l’obra total de Soriano-Montagut està sobre les 150 obres i és per això que el fons cedit en dipòsit, sense data, a l’Ajuntament d’Amposta és el conjunt més nombrós.


Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


PUBLICITAT

Entrevista a Miquel Carles, president del Fepromodel

DESTAQUEM

"El Carnaval"

Entrevista a l'equip ciclista Controlpack


PUBLICITAT

La joventut i el món del vi

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Teveon.tv utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació